Om Mats Kallmyr

agnebergFödd och uppväxt på svenska västkusten, 9 mil norr om Göteborg (Uddevalla). Där jag också genomförde min utbildning inom ekonomi. Det var under min militärtjänst som sergant (83-84) jag förstod att det jag ville jobba med i framtiden var främst ledarskap.

Saab Automobile AB imageJobbade 8 år på Saab Automobile AB (Trollhättan/Nyköping), vilket var en mycket lärorik period, eftersom bilindustrin har en mycket fokuserad på effektivitet, pro-aktiv och Lean, dvs ”gör-rätt-från-början”-tänk, och var därför en mycket bra start på min karriär inom ledarskap/ekonomi och något jag hela tiden burit med mig genom mitt arbetsliv.

Flyttade till Stockholm 1996 och trivdes mycket bra redan från början i denna stad. Mitt första jobb i Stockholm var på Norsk Hydro’s Shared service center (SSC), och tyckte SSC-konceptet var mycket intressant och skapar bra synergier.

Dubai_JASKom senare (1997) till Ericsson och jobbat inom 5 olika Ericsson bolag och haft en 8 olika tjänster inom ekonomi (var vänlig se CV). Jobbat bl a som Financial Control Manager för Ericsson i Saudi Arabien (ansvarig för 3 bolag). Vilket minst sagt varit utmanade med alla risker och annorlunda kulturer. Jag brukar säga; efter Saudi Arabien finns det inget arbete som är svårt eller besvärligt. Mycket pga den så radikalt annorlunda kultur som finns där, men också de svårigheter man ställs inför vad gäller säkerhet etc. I den grupp jag hade i Saudi fanns många olika kulturer; sri lanker, indier, pakistanier, filipinare och saudier.

Har genomfört 2 större ledarskapsutbildningar (1 år/ggr) inom Ericsson och ett stort antal andra ledarskapsutbildningar, dessa har kompletterat mig mycket i mitt ledarskap.  Gillar utmaningen; att motivera mina medarbetare via ”empowerment” och när de upptäcker att de kan överträffa sig själva.

imagesCAPUIUL8Enligt Belbin’s teori är jag en “Shaper”, vilket innebär en driven person, men har också ”Coordinator” och ”Completer Finisher” i min profil. Vilket gör att ”Shaper” rollen blir mer komplett. Jag har kontroll och medvetenhet om de mindre bra sidorna i dessa roller, vilket gör att jag har en god självkännedom. Jag gillar som sagt att göra förändringar och förbättringar till det bättre inom företaget.

dykningPå fritiden vill jag främst umgås med min familj. Min fru är från Shanghai så vi brukar åka dit under vår semester. Jag tränar regelbundet styrketräning, innebandy och spelar tennis. När tillfälle ges sportdyker jag gärna, åker skidor, tränar kampsporter (aikido) och spelar lite golf. Går regelbundet på ledarskapsseminarier och läser gärna böcker om ledarskap.

Annonser
Comments
One Response to “Om Mats Kallmyr”
  1. kallmyr skriver:

    Fixat! Tack för att du noterade det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: