Istället för en memoar…

Har funderat på om jag en gång skulle skriva en bok om mina upplevelser i livet, men tänkt att ”vem skulle vilja läsa den?”. Kanske mina barn, min fru, familj eller vänner. Så då blir det bara ett tiotal exemplar sålda och det vore ju ekonomisk katastrof! Något som jag som utbildad ekonom naturligtvis skulle tycka inte vara acceptabelt.

Så tänkte jag en gång till och kom på att om jag nu är den ”early adapter” som så många tycker så kanske jag ska använda nutiden media för att göra samma sak? Dessutom till ringa eller ingen kostnad alls. Ekonomen slår till igen.

Det finns många sätt att nå ut i media bruset. Idag är det enormt och många gånger reflekterar jag att detta ”moster” av information är fortfarande i något slags kaos. Jag reflekterade att mitt sätt att se på det och noterade att mitt sätt att strukturera saker har även här påverkat mig. Jag har nog de flesta av de större sociala medierna, men jag har också en strategi hur jag använder dem. I stora drag i alla fall, och det är väl så en stratigi ska vara?

SocialaMediaSå Facebook är för mig en personlig kanal, dvs att finna och underhålla ett socialt nätverk, Linked In försöker jag renodlat hålla till min yrkesmässiga del i livet, MySpace fokuserar mer på mina musikaliska intressen Simple Minds och den synt kultur jag tillhörde i min ungdoms dagar, Twitter är lite av en hydbrid där jag länkar privat, yrkesmässigt, musik och intressen. Twitter är lite av att ”stå på barikaden” och uttrycka något för mig. Twitter är dessutom länkat till andra sociala media som Linked In och MySpace osv.

Så vart denna blogg kommer leda vet jag inte men jag hoppas jag kommer kunna dela med mig av mitt liv, upplevelser och reflektioner.

Och kanske är du som läser med någonstanns i denna blogg?

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: